Coșul de cumparaturi

0

Nici un produs in coș.

Din luna octombrie 2019 RONATIV revine la NEOGalateca, atât cu așteptata reeditare a iconicei serii „Cele Trei Grații” cât și cu o nouă serie limitată de obiecte DESIGN ROMÂNESC PENTRU UZ INTERNAȚIONAL din porțelan prezentate în premieră publicului din România. 

Obiectele:

La NEOGalateca sunt prezentate toate cele 9 modele realizate până acum din care 7 sunt oferite publicului pentru achiziție, urmând ca în următoarele săptămâni colecția să fie definitivată. Edițiile sunt fabricate în serii limitate numerotate. Prezenta ediție conține serii de 30 de piese pentru fiecare model, dedicate celor trei decenii de la momentul 1989.   

Formele obiectelor RONATIV sunt construite printr-un  algoritm care conține elementul comun de multiplicare „conturul hărții României”, astfel încât se pot genera o infinitate de forme.

Fiecare piesă are o personalitate individuală iar denumirile „Celor trei Grații” Mândra, Pântecoasa și Coloana au fost codate de data aceasta în M1, M2, P1, P2, C1, C2. La acestea sunt adăugate o ediție de trei sfeșnice denumite Sfeșnic S1, S2 și S3.

Ambalajul:

Cutiile de tip container au fost special create pentru fiecare model și sunt obiecte de design în sine, numerotate la rândul lor și fabricate doar pentru aceste serii. Containerele sunt realizate din carton reciclat, elementele care-l construiesc sunt obținute prin tehnologia tăierii cu laser iar îmbinarea și personalizarea prin ștampilare sunt făcute manual. Acest ambalaj este dedicat numai ediției de 30, pe fiecare container sunt imprimate codat numele piesei, numărul ediției și numărul de serie al obiectului.

Ediții special comisionate:

În urmă cu cinci ani, designerul Cătălin Năstăsoiu lansa la Galateca prima ediție a  celor „Cele trei Grații”. Succesul obiectelor RONATIV, a generat o cerere din partea publicului care a depășit cu mult numărul seriilor produse atunci. Acest lucru l-a determinat pe Cătălin Năstăsoiu să reconsidere sistemul de fabricație de tip manufactură astfel încât să acomodeze producerea de ediții comisionate, de la serii intime, la un număr mai mare de obiecte care să satisfacă cererile companiilor sau instituțiilor care doresc să le ofere partenerilor, colegilor sau clienților.

„...orice designer dorește să facă obiecte frumoase care sunt apreciate de public. Se fac foarte multe obiecte în lume care au calități estetice și funcționale. Eu nu mi-am propus să fac doar niște obiecte frumoase și utile, cel mai mult lucrez la narațiunea care le însoțește. Ceea ce se oferă printr-un obiect RONATIV este mai mult decât o „vază”, este narațiunea pe care eu am început-o și pe care o continuă cel care o dăruiește, continuată de cel care o primește” spune Cătălin Năstăsoiu.

 

Modul de lucru:

„Tehnologiile noi de fabricație nu sunt în măsură să redea calitatea emoțională investită într-un obiect de porțelan. Sunt unelte precise care te ajută să vizualizezi proporții și geometrii ale obiectelor pe care vrei să le produci. Unicitatea obiectului este dată de intervenția mâinii lucrătorului în etapele procesului de manufactură. Pe fiecare piesă se pot citi aceste semnături unice realizate în timpul lucrului, de la construirea matrițelor pentru turnarea porțelanului până la finisarea finală după ardere. Rezultatul este un obiect util, estetic, cu personalitate individuală. ”, spune Cătălin Năstăsoiu.

Designul și prototiparea obiectelor sunt realizate de designer în atelierul din București. Obiectele originale și matrițele sunt transferate pentru etapa de multiplicare la un atelier în Transilvania. Tot acolo sunt făcute și primele corecții și optimizări pentru seria zero. După ce seria zero a fost produsă se refac formele și matrițele și se pregătesc pentru linia de producție. Tehnologia de fabricație este în totalitate manuală piesele trecând prin câteva etape de cizelare și finisare iar după ardere printr-o operațiune de șlefuire prin care se obține o suprafață fină.

Containerele sunt produse în Buzău iar montarea și personalizarea se fac în București.  

 

Deschiderea oficială a camerei de autor RONATIV a designerului Cătălin Năstăsoiu, coincide cu o nouă direcție a galeriei-magazin NeoGalateca, reimaginată, reproiectată și reconsiderată pentru a oferi o experiență inedită publicului.

Neo-Spații: pe lângă spațiile pentru artă contemporană, performativă, evenimente și conversații, NEOGalateca a reimaginat spațiul galeriei-magazin în trei camere de autor.

Neo-Obiecte de design: Prima cameră de autor reproiectată va fi dedicată obiectelor RONATIV.

Designerul Cătălin Năstăsoiu readuce în NEOGalateca seria reeditată de obiecte de porțelan Cele 3 Grații și propune o nouă serie limitată de obiecte de DESIGN ROMÂNESC PENTRU UZ INTERNAȚIONAL. 

Neo-Perspective: pentru a întâmpina cererile companiilor pentru cadouri sezoniere și aniversare, NEOGalateca oferă din această toamnă pachete dedicate pentru astfel de solicitări. Astfel clienții galeriei pot beneficia de servicii noi, pachetele specializate și recomandă serii dedicate pentru evenimente.

  

 

 

Related Post

All about love
10 motive să vii la Anniversaire10
9 studenți de la UNARTE expun în camera de artă PRIMAVERA 10
O întâlnire cu SABINNE la Primavera 10
Viiiinneeee PRIMAVERA 10 !
Per amore
Inaugurăm oficial Vitrina
Teahouse Soul Collection la NeoGalateca
SA B I N N E lansează BIG Bags
APEL DE PROIECTE NEO FAIR.Design ECO. Ediția a III-a
UNA-I LUNA la ROMANIAN DESIGNERS DAYS
Microcosmos sau Blue Orient?
Primavera Vintage Bazaar
Ce designeri expun la Anniversaire9.NOI. Salonul de artă și design
APEL DE PROIECTE ANNIVERSAIRE9.Noi
Artă, design, concerte și evenimente la Anniversaire9.Noi
In noiembrie NeoGalateca are un nou program
Apel de proiecte neo fair
Pop-up Cuddle si Huddle la NeoGalateca la Romanian Design Week
Sărbători fără culori @ NeoGalateca
ECO Primavera - Salon de artă și design
Happy accesories day
Mircea Moroianu @NeoSummer Hot Sales & Tales
Incep weekend-urile dedicate designului. In focus Rad Playground
NEOSUMMER HOT SALES & TALES
Neogalateca si-a redeschis portile in desplina siguranta
#conectationline
Incepe Primavera.Editia a VII-a.Extravaganta
Love is in the air
Anniversaire7. NeoXmas
Ronativ 30
NeoGalateca a lansat NeoX
Marie Nouvelle - esarfe, cravate, accesorii de piele
Irina Neacsu - desene, printuri si obiecte de design
MORMI
Mircea Moroianu
RONATIV
Anniversaire. Editia a II-a – Salonul de arta contemporana si design
OUL ALB@NEOGALATECA
Cornel Brad si proiectul fotografic Interludii

Leave a comments

img

Adăugat în coș cu succes!